Manifest per la vida
Signa el manifest

Vivim en els últims temps un preocupant auge de l’extrema dreta en països de tot el món: Brasil, Hongria, Polònia, Estats Units, la llista és llarga. Patim també, a casa nostra, la seua irrupció a gran part de les institucions públiques que ens governen, des de les instàncies més altes fins al més petit dels ajuntaments. Un feixisme renovat que es presenta sense complexos, amb un programa ideològic meridianament clar contra els drets de les dones, contra les persones migrades, contra la diversitat, la llibertat d’expressió i de pensament i el mateix Planeta. En resum, un corrent autoritari que promou la deshumanització de l’altre. Alhora, aquesta llavor feixista ha tornat a prendre força al carrer, mostrantse violenta i ferotge amb una freqüència preocupant, sense vergonya, orgullosa de les seues arrels.

Davant la seua campanya d’odi, nosaltres apostem per una cultura radicalment democràtica i tolerant. Volem alimentar un front comú i ampli, esperonat des de totes les trinxeres, organitzacions i institucions, des de totes les sensibilitats de la societat civil i opcions polítiques, des de totes les dissidències i diversitats possibles. Volem fer créixer la llavor que ens va llegar en Guillem Agulló, assassinat fa més de 26 anys per aquesta mateixa ultradreta que avui ens amenaça. Volem fer-ne vida, de la memòria de Guillem.

Guillem Agulló tenia 18 anys quan, la matinada de l’onze d’abril de 1993, va ser assassinat d’una ganivetada al cor per un grup d’extrema dreta. El jutge va qualificar el cas de baralla entre joves i va condemnar només un dels autors del crim, Pedro Cuevas, a catorze anys de presó, dels que finalment tan sols va complir-ne quatre. 26 anys més tard, Cuevas, detingut en altres ocasions per casos com l’operació Panzer, i els que són com ell, segueixen essent exemple de la impunitat amb què ha pogut comptar, especialment al País Valencià, la violència dels grups d’ultradreta.

Durant tots aquests anys innumerables persones, organitzacions i col·lectius, però especialment la família de Guillem, hem denunciat el caràcter polític del seu assassinat i la seua impunitat.

En eixe mateix esperit presentem, ara més que mai, LA LLUITA CONTINUA, una campanya de mobilització social, política i de recuperació de la memòria democràtica. LA LLUITA CONTINUA pretén ser un instrument de lluita des de la cultura, els feminismes, l’antifeixisme, la defensa dels Drets Humans, l’antiracisme i les organitzacions polítiques, que ens agrupe entorn un objectiu comú cap a un món obert, just i solidari. Però sobretot perquè el feixisme no ens torne a furtar mai més la vida de cap jove.

És per això que signem aquest manifest, que és un punt de partida per defensar la vida. Ara més que mai, Guillem. Ara més que mai, LA LLUITA CONTINUA.

.

Desplaçat dalt de tot